Skip to main content
  • XL Autofolije

    XL Autofolije

  • XL Autofolije

  • XL Autofolije

  • XL Autofolije

Za više informacija slobodno nas možete pozvati ili nam možete pisati na navedenu mejl adresu.

Presvlačenje vozila folijama postalo je sve popularnije u poslednjih nekoliko godina. Ova tehnika omogućava vlasnicima automobila da promene izgled svojih vozila na brz, efikasan i relativno jeftin način. Osim estetskog efekta, presvlačenje folijama donosi i niz drugih koristi.

Evo nekoliko ključnih delatnosti presvlačenja vozila folijama:

  1. Estetska transformacija vozila: Presvlačenje vozila folijama omogućava vlasnicima da promene boju, šaru ili teksturu svojih automobila, dajući im potpuno novi izgled.

  2. Zaštita originalne boje: Folija ne samo što transformiše izgled vozila, već i štiti originalnu boju od ogrebotina, sunčevih UV zraka i drugih oštećenja.

  3. Promocija brenda ili biznisa: Preduzetnici koriste presvlačenje vozila folijama kao efikasan način promocije svojih brendova ili biznisa putem reklamnih poruka, logotipa i drugih grafičkih elemenata.

  4. Skrivanje oštećenja ili nedostataka: Folije se mogu koristiti i za prekrivanje manjih oštećenja na karoseriji vozila, poput ogrebotina ili lakih udaraca.

Presvlačenje vozila folijama je multifunkcionalna delatnost koja donosi estetske, zaštitne i marketinške koristi vlasnicima vozila. Bez obzira na razlog, ova tehnika pruža mogućnost personalizacije i unapređenja vozila na jednostavan i efikasan način.

Odgovori na najčešće postavljana pitanja

Koliko je procenjeno vreme trajanje folije?
Klimatski faktori i opšte održavanje montirane folije značajno mogu uticati na vek trajanja folije. Očekivani vek folije u zavisnosti od modela je oko 8 godina. Preporuka je da se nakon ovog perioda folija ukloni i eventualno zameni novom.
Koje je vreme potrebno za montažu folije na automobil?
Presvlačenje vozila folijom zahteva naročitu pažnju na detalje i to je svima nama veoma bitno. Da bi folija bila propisno montirana potrebno je oko 2 dana u zavisnosti od vozila. Budite oprezni na servise koji obećavaju brzu montažu za jedan dan. Pažljivo skidanje delova sa vozila i ponovno vraćanje istih zahteva pažnju i koncentraciju da bi ceo proces bio profesioanlno odradjen.
Da li je zakon propisuje ATEST na novomontiranu foliju?
Prema zakonu o saobraćaju atest za montiranu foliju nije potreban. Ukoliko je vozilo montažom folije promenilo boju/nijansu od propisane u saobraćajnoj dozvoli onda je potrebno sami izvršiti tehnički pregled vozila i uneti podatke u saobraćajnu dozvole koje propisuje zakon.
Kakve vrste folije imate u ponudi?
U ponudi su standardne folije u boji koje prate trendove nijansi aktuelnih vozila. Od završnih obrada možemo izdvojiti mat, sjaj, satin, hrom, karbon, brušeni metal, i sl. Veoma popularne su providne PPF folije koje čuvaju auto farbu od ogrebotina, kamenčića i fleka.
Održavanje montirane folije?
Pranje sapunicom i sunđerom je preporučeno. Preporuka je da kod održavanja folije budete pazljivi prilikom korišćenja puški za pranje pod pritiskom iz razloga potenbcijalnog oštećenja folije na delovima spojeva vozila, najbolje odmaknite pušku na oko 60-ak cm od folije. Preporuka je da se pranje sa četkama gotovo i ne koristi, jer može ostaviti blage ogrebotine na foliji.
Da li oštećenu foliju mogu zameniti?
Svakako. Postupak zamene ostecene folije na bilo kom delu vozila (hauba, krilo, vrata itd) možemo izvršiti brzo.
Da li dajete pisanu garanciju na izvršene radove?
Svakako. U zavisnosti od modela folije koju ugradimo garancija na foliju iznosi 3 do 7 godina.